El perquè del blog

Qui no ha tingut mai ganes d’explicar el final d’un llibre que li ha agradat molt? O de compartir opinions sobre una novel·la? O de comentar la relació entre dos personatges d’una obra de teatre?

Els ésser humans, per naturalesa, som éssers socials. Ens agrada compartir amb els altres les nostres inquietuds, intercanviar idees, fer valoracions, conèixer l’opinió d’aquells que tenim al voltant…

Però, com podem combinar aquest tret característic de la nostra espècie amb la lectura que, a priori, és una activitat que es realitza en solitari? La resposta la trobem en els Clubs de Lectura: la combinació perfecta que resulta de sumar la intimitat o privadesa d’aquesta activitat amb la possibilitat de compartir-la i d’interaccionar amb altres persones.

Hi ha, però, altres maneres de definir-los, com la d’Oscar Carreño (coordinador dels Clubs de Lectura de les Biblioteques de Barcelona i autor, entre d’altres, del llibre Clubes de Lectura), que els descriu com  “espais físics de conversa i debat” que funcionen “de manera senzilla i fàcilment adaptable a espais diversos i a perfils de lectors molt heterogenis”.

En altres paraules, els Clubs de Lectura són com una àgora on totes aquelles reflexions que fem mentre llegim es poden posar en comú amb amics, veïns del barri o simplement desconeguts amb els quals compartim una afició.

Sigui com sigui, cada vegada són més les persones que participen en algun Club de Lectura. Per a totes elles i, en especial, per a les del districte de l’Eixample hem obert aquest blog on recollirem totes les notícies que hi tinguin relació. Assistirem als Clubs de Lectura del districte i en realitzarem una cobertura ja sigui en format notícia, crònica… També entrevistarem persones vinculades al món de la literatura, coneixerem de primera mà l’experiència de persones que condueixen un Club de Lectura i us mantindrem al corrent de tot el que es cou a les Biblioteques de l’Eixample.

I és que biblioclubseixample.wordpress.com té com a objectiu principal ser una eina per a totes  les persones que són membres d’un Club de Lectura, que voldrien formar-ne part o que, simplement, tenen curiositat per saber què s’hi fa, quins temes es tracten, cada quan es realitzen, quines són les principals valoracions dels lectors sobre l’obra que es comenta…

Així doncs, aprofitem l’avinentesa per donar-vos la benvinguda en un blog que neix amb moltes ganes i amb la voluntat de ser útil a tots aquells que ens vulgueu acompanyar en el nostre viatge pel fascinant món de la literatura.

Gràcies per seguir-nos!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s