Pau Martínez: “El club de lectura de còmic és molt heterogeni”

Entrevistem Pau Martínez, treballador de la Biblioteca Sagrada Família i conductor del Club de Lectura de còmic. Ens parla de les particularitats d’aquest club de lectura i de la seva experiència com a conductor.

El conductor del club de lectura de còmics de la Biblioteca Sagrada Família.

Pau Martínez, conductor del club de lectura de còmic, a la biblioteca Sagrada Família. Fotografia: Esther Vallès

Com definiries club de lectura?
Un espai participatiu, on la gent pot parlar dels temes que li agraden i trobar altra gent amb els mateixos interessos i aficions  i es crea una connexió que en altres activitats no es pot fer.

Com et prepares la sessió?
Llegeixo el llibre, busco informació en pàgines web o ressenyes i intento trobar temes o idees que puguin servir perquè la gent comenti coses i expressi les seves opinions.

Et veus conduint un altre tipus de club de lectura?
Sí, però d’un tema que m’agradi perquè són moltes hores de dedicació fora de l’horari de feina. Fa set anys vaig conduir un club de ciència ficció i literatura.

Com va sorgir la idea de fer un club de lectura de còmic? 
Aquesta biblioteca té un centre d’interès que és l’espai jove, on hi ha jocs de rol, còmic, un apartat de tendències i es va pensar fer un club de lectura de còmic dirigit a joves per atreure aquest tipus de públic.

Quant de temps fa que el feu?
El club crec que és el quart anys que es fa, però és el primer any que el porto. Abans ho portava un conductora però amb les retallades ha variat una mica el tema dels clubs. En aquest han tingut sort que jo controlo el tema, i ja tenia experiència  i el puc portar.

Quines diferències hi veus amb altres clubs de lectura?
Principalment que és un tema d’afició, acostuma a tenir un públic molt més aficionat que altres gèneres. Tot i que sempre hi ha el fanàtic de la novel·la negre, per exemple.

Quin és el perfil de la gent que s’hi apunta?
Molt diferent, des de la persona que li agrada molt fins al que no ha llegit mai còmic però li crida l’atenció; tenim gent jove, gent gran, un parell de persones que es dediquen al món del còmic. Aquest club és molt heterogeni.

Més heterogeni que altres clubs?
El ventall d’edats és més ampli. Aquesta heterogeneïtat aporta punts de vista molt diferents, cadascú té la seva formació, les seves lectures…

I pel que fa a l’assistència?
Que estiguin venint cada sessió són unes 15 persones, després hi ha gent que fluctua. Ara mateix hi ha més assistència que a d’altres, crec que és perquè és un club per a gent amb afició, dóna més lligam. Moltes vegades en acabar la sessió la gent queda, van a prendre alguna cosa, de vegades anem al cinema… s’ha creat un grup, a més del club.

Com trieu els còmics a comentar?
He intentat comentar autors europeus, algun autor manga, algun d’americà, també combinar gèneres, si es fa un tema molt seriós que el següent sigui divertit…

Què t’aporta ser conductor?
És molt interessant conèixer punts de vista diferents i de vegades algunes que no se m’havien acudit. Moltes vegades aprens, suposo que això és el més important.

Què hi aportes?
Que m’he preparat el tema, tinc informació de l’autor… però no crec que aporti més que altres membres del club. Tenim gent molt capaç, que sap moltes coses i realment qui menys ha de parlar sóc jo.

Alguna anècdota?
A la sessió sobre Barrio lejano quan estava sonant la música d’avís que faltaven 10 minuts, va saltar un dels participants i va dir: doncs jo no estic d’acord amb res del que heu dit i penso tot el contrari. Llavors vam passar d’estar recollint a continuar un quart d’hora més de discussió que vaig haver de tallar perquè tancava la biblioteca.

Esther Vallès
@EstherValles

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteca Sagrada Família, Entrevistes i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s